Hem

Bröllop och Fest!

Instagram

Bröllop & Fest

Vår stora erfarenhet av festverksamhet kommer att göra din fest hos oss till ett livslångt minne.
Vår engagerade kostnadsfria bröllopskoorgdinator hjälper er med allt som rör ert bröllop. 
I över hundra år har par valt oss som arrangör för sitt livs största fest

Vår restaurang/festlokal, har ett unikt läge alldeles intill den magiska Dalälven.

Vår anläggning är handikappanpassad och har ett antal rum avsedda för er som reser med pälsdjur


Vi har goda övernattningsmöjligheter, lekrum/park, möjlighet till barnpassning och gratis koordinator.
Dessutom har vi goda tåg/bussförbindelser vilket ytterligare underlättar er fest.

Varmt välkommna till Älvkarleby Turist & Konferenshotell!
 
                                                    
Lokalen Parken Sviten Kyrkan

Se ett smakprov på en fantastisk fest på Turisthotellet!

Ladda ner

 Checklista för bröllop

Grundpriser för bröllop

 Bröllopsafton

 Fredagsbröllop

 


 
Vi tänkte låta ett av våra bröllopspar få berätta hur de upplevde
sitt bröllop hos oss för att ni skall fåen bild av vad ni kan förvänta
er om ni väljer att ha er bröllopsfest hos oss.

Malin & Per, Älvkarleby

"Vi gifte oss på Laxön i Älvkarleby och hade efterföljande mottagning på Älvkarleby Turisthotell. Redan under vintern när vi letade efter en plats för vårt bröllop fastnade vi för Älvkarleby Turisthotell och dess fantastiska omgivning precis invid Dalälven. Vi visste att vi ville ha en borgerlig utomhusvigsel invid älven och här kunde vi välja ut en fin plats på Laxön, från vilken våra gäster enkelt kunde gå till mottagningen på bara ett par minuter. 

Vår vision för bröllopet var att det skulle vara högst personligt, vara representativt för oss bägge, samt visa upp Sverige från sin bästa sida då vi hade flera besökare som kommit från utlandet till Sverige för första gången. Vår kontaktperson var mycket lyhörd för våra önskemål och kom med många bra tips och råd för att göra hela bröllopsdagen så bra som möjligt. Hon hjälpte oss också undersöka ett flertal alternativa vigselplatser som skulle kunna fungera vid dåligt väder och hon hanterade i detta kontakten med Vattenfall som äger området. Hon var också en mycket stor hjälp i att hitta vigselförrättare och frisör för bruden lokalt, eftersom vi inte hade någon lokalkännedom själva. Då nästan samtliga gäster stannade över natten hjälpe hon oss också med att anordna en brunch för gästerna morgonen efter bröllopet, vilket blev mycket uppskattat. 

På bröllopsdagen var vår kontaktperson en klippa. Hon såg snabbt vilka förberedelser som låg efter i schemat och åtog sig att ordna saker som egentligen inte var hennes ansvar, men som var en mycket stor hjälp för oss för stunden. Under mingel, middag och efterfest flöt allting på utan minsta problem och koordineringen med toastmastern var suverän. Personalen var helt uppmärksam på hans anvisningar och timade in servering av dryck och mat på ett föredömligt sätt. Älvkarleby Tursithotell gav en fantastisk bröllopsdag för oss och minne för livet. Vi kan varmt rekommendera det för er som går i bröllopstankar."